Upptäck e-fakturans dolda potential

E-faktura är mycket mer än bara ett behändigt underlag för transaktioner.
Det är ett mångfacetterat verktyg som öppnar nya horisonter.
Anders Jonsson, ekonomichef på InExchange, tipsar här om e-fakturans dolda potential.

Här tänds gnistan för framtidens ingenjörer

För att hålla en stolt tekniktradition vid liv och forma nästa generations ingenjörer har Västerås stad startat utvecklingsarenan och mötesplatsen expectrum. Här får tusentals elever varje år prova allt från att programmera och använda 3D-skrivare till att bygga soldrivna bilar.
– Det gäller att väcka ett teknikintresse och det är det vi gör här, säger Catrin Wiström, teamledare för expectrum learning.

Så digitaliserar du – på rätt sätt

”Digitaliseringspanik” leder många företag till att ta ogenomtänkta beslut och investera i digitaliseringsprojekt som aldrig genererar något riktigt värde. För att hjälpa företag att digitalisera ”på rätt sätt” har Peter Wehlin och Anders Bååth, konsulter på Trinovo, sammanställt en guide till hur företag bör angripa sin digitala transformation.

Först i Sverige: De kommunicerar via en virtuell assistent

Fintech-bolaget Inkassogram är först ut med virtuella assistenter i sin marknadsföring. På Arlanda finns nu den första virtuella medarbetaren som ger förbipasserande en annorlunda upplevelse och mer personlig kontakt än annan digital reklam.– Som en underdog i en bransch som har stått still under lång tid måste man våga prova nya sätt att kommunicera sina […]

Ny tjänst digitaliserar närdemokratin i Lund

Genom den nya e-tjänsten Lundaförslaget ska det bli enklare för Lunds invånare att påverka kommunpolitiken. Tjänsten, som lanserades i slutet av april, är en digital version av de klassiska medborgarförslagen och tanken är att den ska göra närdemokratin i kommunen mycket mer tillgänglig.

5G möjliggör framtidens uppkopplade stad

Genom digitalisering och sammankopplade samhällsfunktioner ser Ericsson och Telia en stor potential för det mobila nätet i den moderna staden. Nästa generations mobiltelefoni, 5G, kommer att möjliggöra en rad samhällsförbättringar såsom mer effektiva transporter och förenklingar för personal inom vård & omsorg. 5G och ”sakernas internet” är framtiden för den moderna staden.

Deras teknik ska hantera explosionen av data

Världen står inför en explosion i antalet uppkopplade enheter och mängden data som genereras. Nu lanserar datacenterföretaget DigiPlex och infrastrukturleverantören Netnod ett spännande samarbete för att hjälpa företag hantera framtidens enorma datamängder.

Miljardböter hotar företag som bryter mot nya dataskyddsförordningen

I maj 2018 träder EU:s nya dataskyddsförordning i kraft, men få företag och organisationer har hunnit inse hur omvälvande de nya reglerna är. Enligt Avinash Limaye, Sverigechef på IT-konsultföretaget Tata Consultancy Services, finns det fortfarande företag som inte har börjat förbereda sig. – De som inte hinner anpassa sig riskerar böter på miljardbelopp, säger han.

Ny undersökning: nu tar den digitala handeln mellan företag fart

Digital handel blir allt viktigare för svenska B2B-företag, det visar en ny undersökning genomförd av e-handelsföretaget Litium. 57 procent av B2B-företagen i undersökningen är redan igång med digital handel och av dessa uppger hela 93 procent att deras digitala försäljning förväntas öka de närmaste tre åren. ”Det finns ett stort intresse för digital handel bland B2B-företagen”, säger Litiums marknadschef Åsa Lundborg Ling.

Så ska framtidens IT-medarbetare utbildas

Digitaliseringen har inneburit nya utmaningar för verksamheter och deras IT-stöd, när nya roller skall axlas och ett större verksamhetsansvar skall tas. På konsult- och utbildningsföretaget BiTA arbetar man därför med helt nya former för kompetensutveckling, som ska hjälpa verksamheter att dra nytta av digitaliseringen möjligheter.