Ny byrå vill digitalisera fjällvärlden

Med två stora passioner i fokus vill Fjällbyrån bidra till att digitalisera svenska fjällvärlden.

Talande hissar – ett stort steg mot den smarta fastigheten

Tillsammans med IBM har hisstillverkaren Kone utvecklat framtidens smarta hiss. Under Dagens Industris konferens Smarta Fastigheter visade företagen upp de ”talande” hissarna och delade med sig av sina lärdomar från utvecklingen.
– Tänk väldigt stort, börja väldigt smått och starta väldigt fort, sa Anders Fredholm från IBM, under konferensen.

Först i Sverige: De kommunicerar via en virtuell assistent

Fintech-bolaget Inkassogram är först ut med virtuella assistenter i sin marknadsföring. På Arlanda finns nu den första virtuella medarbetaren som ger förbipasserande en annorlunda upplevelse och mer personlig kontakt än annan digital reklam.– Som en underdog i en bransch som har stått still under lång tid måste man våga prova nya sätt att kommunicera sina […]

Så ska digital utveckling hjälpa Nacka kommun att växa

För att göra kommunens verksamheter mer digitala har Nacka bytt upphandlingsmodell för sin it – från outsourcing till multisourcing.

Hur överlever ditt företag den digitala transformationen?

Genom den digitala transformationen har ägande-begreppet förändrats. Idag äger aktören inte längre en vara, istället skapas nya tjänster i en digital värld. Detta har inget företag råd att förbise. Åtminstone inte om de vill överleva den digitala transformationen.

Utbildning hjälper mot digital Darwinism

Många företag saknar digital kompetens i ledningen. Och förstår därmed inte hotet digital utveckling innebär. Det krävs kompetensutveckling på alla nivåer i företaget för att ändra på detta.