Nya Visitfjällen.se vill bidra till digitalisering av FjällvärldenVisitfjällen startades redan 2009 av en fjällfantast som ville frälsa Sverige och sin omgivning med kunskap och inspiration för att få fler att besöka den svenska fjällvärlden. 2017 fick sajten ny ägare som vill utveckla idéen ytterligare och skapa en plattform full av fjällinformation och spännande nyheter från vår vackra fjällvärld.

Under det senaste året har ett stort arbete genomförts för att bygga om hela sajten för att anpassa den till dagens teknik och användarnas förväntningar. 
– Vi vill bidra till att digitalisera fjällvärlden, synliggöra alla passionerade företagare som driver på utvecklingen för en stark besöksnäring i norra Sverige men viktigaste av allt är att fler får upp ögonen för fjällen som resmål, det säger Marcus Ståhl, en av personerna bakom satsningen. 

Finns till för användarna och inte bara för fjällfantasterna
På Visitfjällen.se hittar man som besökare både inspirerande artiklar om allt från fjällvandring till skidåkning men också information om hundratals fjällföretag med både kontaktuppgifter och information. Man kan dessutom betygsätta företagen och läsa andras recensioner vilket skapar en ännu bättre gästupplevelse. 

– Vi är exalterade och glada över att vi nu kunnat lansera en första version av Visitfjällen 2.0 men det är bara en start. Det är fortfarande mycket innehåll som behöver uppdateras och mängder av artiklar och företagsbeskrivningar och ska skapas. 

Framtida intäkter
I dagsläget är all synlighet gratis på sajten och tanken är att alla företag, stora som små, ska ha möjligen att synas på sajten. Längre fram kommer olika premiumerbjudanden att tas fram. Men det kommer ske i samverkan med företagen som verkar i fjällen. 

– Vi vill att företagen ska vara med och påverka inriktningen på sajten och när vi kan vara med och bidra till konkret nytta kommer även vår intäktsmodell att utkristallisera sig. Vi vill bli den naturliga platsen att gå till för att planera sin fjällsemester digitalt, avslutar Marcus.

Vare sig du ska till Lapplandsfjällen eller Vemdalen så hittar du mängder av bra tips på Visit Fjällen. 

Apropå just Vemdalen så arbetar även dem aktivt för att ligga i framkant i den digitala utvecklingen, ny hemsida med integrerad e-handel och kartfunktion är navet i deras nya digitala strategi för att locka nya gäster.  

 Presenteras av
logo-visitfjallen-ny-2

Digitaliseringen gör datacenter till en styrelsefråga: oåtkomlig data kostar företag miljoner

October 20, 2017

Digitaliseringen gör datacenter till en styrelsefråga: oåtkomlig data kostar företag miljoner

Havererade internetbanker, kraschade bokningssystem och missnöjda kunder. Under sommaren har vi sett flera exempel på hur brister i ett datacenter kan orsaka skador i mångmiljonklassen på ett företags varumärke.
– 99,999 procents upptid räcker inte längre idag, säger Lars Tisén på datacenterföretaget DigiPlex.

5G möjliggör framtidens uppkopplade stad

April 27, 2017

5G möjliggör framtidens uppkopplade stad

Genom digitalisering och sammankopplade samhällsfunktioner ser Ericsson och Telia en stor potential för det mobila nätet i den moderna staden. Nästa generations mobiltelefoni, 5G, kommer att möjliggöra en rad samhällsförbättringar såsom mer effektiva transporter och förenklingar för personal inom vård & omsorg. 5G och ”sakernas internet” är framtiden för den moderna staden.

Så ska framtidens IT-medarbetare utbildas

January 23, 2017

Så ska framtidens IT-medarbetare utbildas

Digitaliseringen har inneburit nya utmaningar för verksamheter och deras IT-stöd, när nya roller skall axlas och ett större verksamhetsansvar skall tas. På konsult- och utbildningsföretaget BiTA arbetar man därför med helt nya former för kompetensutveckling, som ska hjälpa verksamheter att dra nytta av digitaliseringen möjligheter.

(Visited 78 times, 1 visits today)